Niğde’de yaşayan 62 yaşındaki Azize Okurlar’ın 15 yıldır çektiği şiddetli boyun, kulak ve boğaz ağrıların kaynağının, nadir görülen “eagle sendromu” sonucu kulak arkasındaki kemiğin 3 santimetre uzaması olduğu ortaya çıktı. Mersin’in Tarsus ilçesinde ameliyat edilen Okurlar, 15 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.
15 yıl çektiği boyun ağrısının nedeni, nadir görülen kemik uzaması çıktı.Bor ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Azize Okurlar, 15 yıl boyunca boynu, sağ kulağı ve boğazında yaşadığı ağrılar nedeniyle ağrı kesici kullandı.
Ancak geçen haftalarda nöroloji uzmanı bir hekimin önerisiyle Azize Okurlar, Niğde’deki bir hastanenin Kulak Burun Boğaz (KBB) servisine gitti.
Burada çekilen MR’da, kulak arkasındaki kemikte uzama görüldü.
Bunun üzerine Azize Okurlar ve eşi Ali Okurlar, Mersin’in Tarsus ilçesindeki özel bir hastaneye geldi.Hastayı muayene eden ve MR sonuçlarını inceleyen KBB Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Keskin, hastanın kulak arkasındaki stiloid proses kemiğinin, kas tendonu kireçlenmesi sonucu 3 santimetre uzadığını ve çevre dokulara battığını belirledi.
Op. Dr. Hüseyin Keskin’in yaptığı ameliyatla, Azize Okurlar’ın kulak arkasındaki fazla kemik alındı.Operasyondan 2 gün sonra taburcu edilen Azize Okurlar, “15 yıldır boynum, sağ kulağım ve boğazımda şiddetli ağrılar vardı. Bazen ağrılardan çığlık atasım geliyordu. Geceleri uyuyamadığım oluyordu. Özellikle başımı sağa-sola çevirdiğimde ağrıyordu. Boyun fıtığı olduğum düşüncesiyle, ağrı kesiciler kullansam da pek işe yaramıyordu. Ancak Bor’da gittiğim bir nöroloji uzmanı doktor, ‘Kulağınla ilgili bir şey olabilir. Bir kulak-burun-boğaz uzmanına muayene olsan iyi olur’ dedi. Ondan sonra fıtık değil, kemik uzaması olduğu ortaya çıktı. Ameliyattan sonra 15 yıldır çektiğim şiddetli ağrılardın kurtuldum.” dedi.
MİDE KANSERİ EVRELERİ NELER? Evre 0 (Kanser Öncesi Evre) : Kanser hücreleri sadece midenin en iç tabakasında (mukoza) bulunur ve henüz derin dokulara yayılmamıştır, Evre 1 : Kanser, mukoza tabakasının altına veya yakındaki birkaç lenf düğümüne yayılmıştır ancak derin kas tabakasına ulaşmamıştır, Evre 2 : Kanser, mide duvarının daha derin katmanlarına...
ABD’li araştırmacılar, Covid enfeksiyonu ile tümörlerin boyutunun küçülmesine yol açan kanser gerilemesi arasında inanılmaz bir bağlantı buldu. Hayvan ve insan dokularını kullanan bilim insanları, hastalığa neden olan SARS-CoV-2 virüsünün RNA moleküllerinin, bağışıklık sisteminde kanser karşıtı özelliklere sahip özel bir hücrenin gelişimini tetiklediğini gözlemledi.
NASIL YAYILDIĞI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR HSV-1, merkezi sinir sistemine iki yoldan ulaşabiliyor ancak enfeksiyonun beyin içinde nasıl yayıldığı belirsizliğini koruyor. Colorado Üniversitesi’nden nörolog Christy Niemeyer, “Son zamanlarda bu yaygın virüsün Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklarla ilişkilendirildiği görüldü, ancak merkezi sinir sistemi istilasının net bir yolu belirlenemedi. HSV-1’in beyne nasıl girebileceğini ve...
Büyük porsiyonlarda makarna yemek, özellikle yanında yağlı soslar veya ekmek gibi ek kalorili yiyecekler varsa, daha fazla kalori almanıza yol açabilir. Tam buğday makarna veya kepekli makarna, beyaz makarnaya göre daha yavaş sindirilir ve kan şekerini daha az dalgalandırır. Aşırı yağlı veya kremalı soslar yerine domates bazlı veya sebzeli soslar...
ZOMBİ HÜCRELERİ ARIYOR İngiltere’deki Cambridge Üniversitesinden araştırmacılar bu kez basit bir idrar testini deniyorlar. Öncü test, bir hastanın akciğer kanseri olduğunu gösterebilecek sözde “zombi” hücre proteinlerini arıyor. Kanserden arta kalan “zombi hücreler” idrar yoluyla vücuttan dışarı atılıyor. Test, fareler üzerinde başarıyla test edildi.
BOŞ KALORİLERE “HAYIR” DEYİN Beslenme uzmanları genellikle boş kalorileri bırakmanızı önerir. Boş kaloriler, şekerli içecekler, atıştırmalıklar ve işlenmiş gıdalar tükettiğinizde aldığınız kalorilerdir. Gazlı içecekler, hamur işleri ve cipsler çok az besin değeri sunar ve farkına varmadan kilo almanıza neden olur. Bunları su, meyve veya tam tahıllarla değiştirebilirsiniz. Journal of Nutrition’da...